About Me

My photo
Miri, Sarawak, Malaysia
Assalamualaikum semua ;) Selamat datang ke blog saya! Uolss boleh call me ‘EZA’ je.. Jika ada sebarang idea @ info yang menarik @ percutian yang best bolehlah kita share kan.. (*_*)

August 3, 2012

Cuti-cuti Ramdhan Di Miri, Sarawak 3-6.8.12


Sementara tunggu flight ..

ooh iye, lupe nak story kita orang pi airport booking teksi melalui phone. Dalam kol 3.45pm teksi tiba..oklah kan on time. Mamat tu ada tanya nak cepat ke kak?? Saya balas xlah la flight 4lebih..so mamat tu lalu lah Dengkil. Dalam perjalanan dia ofer Ameer nak main PS2 tak..? Saya pon terkezut eehh, memang canggih dalam teksi ada video games. So tanpa buang masa dia pon bagi lah beberapa cd games, Ameer pon suke til telingan dia ambik boxing..canggihkan teksi mamat nie...hehehe

 
 Khusuk main gamess...

Kami da masuk flight...

~Jumaat 3.8.2012~
Berholiday kali nie memang mengejut mana taknya, x planning pon nak pie Miri. Hubby pon beli tiket last minute hehehee..yerla sepatutnya dia balik KL tapi kena keje la pulak so we all la terbang ke sana...xcited la kids semuanya..Flight kol 4.45pm & tiba di Miri kol 7.00pm, saya beriftar coklat & roti yang beli utk kids..hehehe

Tiba je apelagi kids menerjah la terus ke baba dia..hehee padahal baru jumpe weekend before tu..hb ajak iftar di 'Banana Leaf Restoran' .. ok gak sedap ada kari ikan..

 Iftar di Banana Leaf Restoran, Miri


~Sabtu 4.8.12~
Hubby bawa kita orang pie tengok Taman Buaya di Miri..hehehe puasa-puasa dok melayan kids nak tengok buaya katanya..baba dah promise!

 Ameer posing di belakang buaya yang besar sangat-sangat...

 Kulit buaya...

 heheh..time kita orang tiba waktu bagi makan kat buaya..leh tengok
buaya makan ayam..

Oklah kat sini, banyak buaya jerlahh...

Malam kami beriftar di Banana Leaf lagi, hubby request nak makan kari kepala ikan..layanzz. Tiba sana terjumpa kawan-kawan hubby tapi dia orang semua da selamat beriftar. Kita orang tiba lambat sikit coz petang tu pegi 'Bintang Plaza-Parkson' jap.

 
 ~Ahad 5.8.2012~
 Hari nie kita orang berbuka di Dynasti Hotel, Miri. Ok juga makanannya ;) banyak gak pilihan. Desert pon ok..


Aisy pon nak buka pose gakk...


Ameer too ..


Apelatu Aisy nak makan tu..


 ~Isnin 6.8.2012~
Hari nie dah nak balik KL da..flight malam kol 7.45pm.. so hubby bawalah kami jalan-jalan di Miri. Pie area Lutong Beach..santek sangat view di tepi laut. Area sini damai jee. Pas tu jumpe Carigali, Petronas .. jauh gak dari town.

  Carigali, Petronas

 
 Aisy nak alik KL da...


Bui bui...

 khusuk baba drive..



Tepat 6.00pm kita orang dah tiba airport dahh...awal kan, untuk alas perut hubby belikan Marrybrown coz kat flight hubby da booking makanan..ok tenkiu hubby. 
Alhamdulillah selamat tiba di KL kol 10pm lebih..



2 comments:

HRB Car Rental Miri said...

Best kan bercuti di Miri~ !

Jika Anda, keluarga dan kawan-kawan ingin bercuti di Miri?
Kami dari HRB Car Rental Miri menyediakan perkhidmatan kereta sewa dengan harga yang berpatutan.

Hubungi kami di 019 233 6923 / 013 883 6923 untuk mendapatkan harga dan servis kereta sewa yang terbaik di
pasaran !

www.hrbcarrental.com

HRB Services said...

Anda, keluarga dan kawan-kawan ingin bercuti di Miri?
Kami dari HRB Car Rental Miri menyediakan perkhidmatan kereta sewa dengan harga yang berpatutan. Sewa untuk kegunaan Miri-Brunei boleh diatur

Hubungi kami di 019 233 6923 / 013 883 6923 untuk mendapatkan harga dan servis kereta sewa yang terbaik di pasaran !
www.keretasewamiri.blogspot.com

Coretan

Terima kasih kerana sudi melawat ke blog saya..Terima kasih juga atas komen-komen yang diberikan..Blog ni sebagai berkongsi cerita kehidupan kami sekeluarga, berkongsi resepi, berkongsi pengalaman bercuti..tiada kena mengena dengan sesiapa..

Ada cerita terbaru saya updates yerk..!